Administrator

2019

Årsberetning for 2019
Gymnastikafdelingen har følgende beretning ved BIF´s generalforsamling onsdag den 17. juni 2020.
 
 
MEDLEMMER OG HOLD:
Vi har i vintersæsonen 19/20, haft 547 aktive medlemmer, fordelt på 20 hold. Det er en stigning på 24 medlemmer. Vores klippekortordning, er der 25 medlemmer, der har benyttet denne sæson.
Vi har i år samarbejdet med Tjæreborg IF, da begge foreninger manglede instruktører. Derfor har holdet, Team TB trænet skiftevis i Bramming og Tjæreborg. Stortrampolin kom ikke op at stå i år, da vi manglede instruktører.  
 
Sommerholdene kom ikke i gang på grund af Coronapandemien.
 
INSTRUKTØRER OG HJÆLPEINSTRUKTØRER:
Vi har denne sæson haft glæde af 29 instruktører og 36 hjælpeinstruktører, de skal alle have en stor tak for deres indsats i løbet af sæsonen.


GYMNASTIKUDVALGET:
Gymnastikudvalgene har i denne sæson bestået af 18 personer. I skal alle have en stor tak for jeres engagement og gode samarbejde. Vi har desværre tre udvalgsmedlemmer, som har valgt at stoppe. Det er Terese Hurton, John Toft og Vibeke Madsen. Tak for mange timer både som instruktører og udvalgsmedlemmer. Vi vil gerne sige velkommen tilbage til Iben Kjær Popp, som skal sidde i voksenudvalget og tøjudvalget.


 
ARRANGEMENTER:
BIF SPRNG FOR SFO’ER.
Da vi gerne ville gøre opmærksom på den kommende gymnastiksæson, arrangerede vi to eftermiddage for SFO-børnene på Bakkevejen, Nordre og Friskolen.
Det blev en stor succes. Der var omkring 100 børn begge gange.
 
Vi har også nogle engagerede instruktører, som afholdt Åben Spring i efterårsferien og i juleferien. Der kom 42 aktive i efterårsferien og 20 i juleferien.
 
En stor tak til alle de instruktører og hjælpeinstruktører, som kom og hjalp til begge arrangementer.
 
KURSER:
I år startede vi sæsonen med et fælleskursus i idrætsskader. Vi havde besøg af en fysioterapeut fra Emcare i Varde.
 
Derudover har vi i denne sæson haft mange afsted på diverse uddannelser og kurser, jeg vil her blot nævne et par enkelte.

Hjælpeinstruktør 1                    13
Hjælpeinstruktør 2                    2
Fanebærer                                    6
Førstehjælp                                  33
Andre kurser                                14
Minihjælper                                 2
Gymnastikuddannelse 2          1
Springmodtagning                     3
Yoga 60 timer                               1


 
AKTIVITETSWEEKEND:
Vores årligt tilbagevendende aktivitetsweekend, der altid ligger i november, var endnu engang en rigtig god weekend, med 94 deltagere plus 23 instruktører. Stor tak til alle instruktører og hjælpeinstruktør som brugte weekenden sammen med alle børnene. Uden dem - ingen aktivitetsweekend.
 
ÆBLESKIVEBOD:
Lørdag den 30. november 2019 genopstod æbleskiveboden efter en pause siden byfesten i 2017. Der var vækning af Julemanden i vandtårnet, og derfor var der mange børn og voksne i gågaden efterfølgende. Æbleskiver og vafler blev bagt udenfor i det godt vejr, men heldigvis havde vi lånt Sannes Sandwichbar til opbevaring og klargøring. Dejen blev dog lavet hjemme hos Annette Johansen. Vi havde en hyggelig dag. Indtægten var på 4566 kr. Vi havde en del udgifter, så overskuddet endte på 1719 kr.
 
OPVISNINGER:
Fredag til søndag den 28. februar – 1. marts blev der holdt område Esbjerg opvisning i BKFC. Det var en god weekend med mange gymnaster og besøgende. Vi havde 6 hold tilmeldt.
Lørdags den 14. marts 2020 skulle vi have afholdt vores forårs/lokal-opvisning i BIF's gymnastikafdeling. I ugerne op til blev Danmark ramt af Coronavirussen. Vi forberedte os på at gennemføre opvisningen, men da der ikke måtte være mere end 1000 personer i hallen, måtte vi foretage nogle ændringer i programmet.
Gæsteholdene blev aflyst, og opvisningen blev delt i to efter alder. Der blev indlagt en pause, hvor der ville blive sprittet af i hallen. Coronavirussen bredte sig mere og mere, og også i Bramming kom folk i karantæne. Til sidst var det ikke længere ansvarligt at afholde opvisningen. Vi aflyste opvisningen den 11. marts., og om aftenen den 11. marts valgte Mette Frederiksen at lukke Danmark ned.
 
En stor tak til Sepe for samarbejdet omkring opvisningen og vores daglige aktiviteter.
 
Til selve opvisningen skulle der have deltaget 13 af vores egne hold og 4 gæstehold. Alt i alt omkring 1000 gymnaster.
Desværre fik vi ingen entréindtægter i år.
Gaverne til instruktører og hjælpeinstruktører og udvalgsmedlemmer blev uddelt ved hver bopæl af Christa Andersen.
 
ANDET:
Vi uddeler hver sæson 3 priser i forbindelse med vores opvisning. Hver får et gavekort på 250 kr., samt et diplom. Da opvisningen blev aflyst, var ledelsesudvalget i maj måned på besøg hos Tina Jæger Kristensen, som vi overrakte prisen som Årets Instruktør. Vivi Knudtzen fik overrakt prisen som Årets hjælpeinstruktør og Nadja Andersen blev Årets Bif Gymmer. Alle har ydet en kæmpe indsats i foreningen i mange år. Nadja Andersen flytter nu til Kolding, og vi må desværre tage afsked med hende som instruktør i foreningen.
 
 
”Sæsonens BIF-gymmer”:
Blev Nadja Andersen
 
”Sæsonens Instruktør”:
Blev Tina Jæger Kristensen

”Sæsonens Hjælpeinstruktør”:
Blev givet til Vivi Knudtzen
 
VISIONER:
Vi har i år prioriteret at få opgraderet både rekvisitter og redskaber både på Nordre skole og i BKFC. Der er desuden blevet bygget en hylde i redskabsrummet i BKFC, så redskaberne kan stå i to lag. Vi er løbende i kontakt med Jerne og Spangsbjerg/Hermod omkring brugen af redskabsrummet og redskaberne. Der er blevet lavet klistermærker til redskaberne, så det er tydeligt, hvilke der tilhører BIF gymnastik.
Vi har også fået indkøbt inventaret til et børnehjørne i cafeteriet. Det var penge, som vi havde tjent ved landsstævnet i Esbjerg. Tingene er nu blevet flyttet ned i legerummet.
 
Der er blevet indkøbt Kinball til hele foreningen for penge fra Byfesten. Der har været en workshop, hvor de andre afdelinger kunne lære spillet, men der kom desværre kun 10 fra gymnastikafdelingen og ingen fra de andre underudvalg. Helle Lindhard, vil dog gerne undervise i spillet på et senere tidspunkt.
 
Vi vil i gymnastikafdelingen være en afdeling med plads til alle. Vi vil også gerne holde os opdaterede i udviklingen af gymnastikken og foreningslivet, og tager derfor gerne imod nye idéer.
Det er vigtigt for os, at vores instruktører er veluddannede og forstår deres ansvar.  Det er også vigtigt for os at uddanne hjælpeinstruktører under den ugentlige træning, så de senere kan blive instruktører i foreningen.
 
 
Merete Schmidt Pedersen
Organisator for gymnastikudvalget
Bramming Gymnastik´s facebook side
Bramming Idrætsforening
Idræts Allé 10 
6740 Bramming
Telefon: 26 29 34 63
E-mail: brammingiforg@gmail.com
Web: brammingifweb@gmail.com
CVR: 92367959
Gymnastik: Tlf. 26293463, mail: Bif.gym@gmail.com
Håndbold: Tlf. 28970930, mail: bif.haandbold.org@gmail.com
Motion (løb og cykel): Tlf. 20260999, mail: BIFMotion.Org@gmail.com
Badminton: Tlf. 51232866, mail: duefar@hotmail.com
Squash: Tlf. 21700510, mail: thom4891@esbjerg.dk
Volleyball: Tlf. 26712512, mail: Skov89@hotmail.com
Svømning: Tlf. 21658772, mail: karstenbrixa@gmail.com

 
Bramming Idrætsforening | Idræts Allé 10 | 6740 Bramming | Tlf.: 26 29 34 63